Airrex AH-800i infrapunalämmitin

Täysin uudistunut Airrex AH-800i infrapunalämmitin mobiiliohjauksella. Airrex AH-800i infrapunalämmitin on tehokkain lämmitinmallimme ja se on tarkoitettu suurien tilojen lämmittämiseen. Se sopii parhaiten mm. Isojen teollisuushallien ja tapahtumatelttojen lämmittämiseen.

Polttoainekäyttöisen Airrex-lämmittimen parhaita ominaisuuksia ovat mm. pieni kulutus, hajuttomuus, termostaattiohjaus sekä sen hiljainen ääni. Airrex AH-800i infrapunalämmittimessä ei ole puhallinta, joten se ei myöskään levitä pölyä hengitysilmaan.

Airrex AH-800i soveltuu jopa noin 2000m³ tiloihin! 

3 290,00  / kpl

Airrex AH-800i infrapunalämmitin

3 290,00  / kpl

LÖYDÄ LÄHIN JÄLLEENMYYJÄSI

KÄYTTÄJIEMME KOKEMUKSIA

Lue Airrex käyttäjien kokemuksia lämmittimestämme. Kuulemme mielellämme myös oman mielipiteesi tuotteestamme!

Kuvaus

AIRREX AH-800i INFRAPUNALÄMMITIN – TEHOKKAASTI LÄMPÖÄ SUURIIN TILOIHIN

Airrexi AH-800i infrapunalämmitin tuottaa turvallista infrapunasäteilyä. Infrapunalämmittimen tuottama lämpö leviää tasaisesti lämmitettävän tilan tai kohteen rakenteisiin. Erillistä puhallinta ei tarvita. Lämmitysvaikutus on nopea, ja patentoitu öljypoltin ja pakoputkisto hyödyntävät polttoaineen sisältämän energian käytännössä 100 %.

Airrexin päästöt jäävät pieniksi

Täysin lämmitysenergiaksi hyödynnetyn polttoaineen ansiosta Airrex-lämmittimen päästöt jäävät niin pieniksi, ettei erillistä, lämmitettävästä tilasta ulos vedettyä pakoputkistoa käytännössä tarvita. Lämmittimet toimivat uusiutuvista raaka-aineista valmistetulla biodieselillä, tavallisella dieselillä tai polttoöljyllä.

Turvallisuus on etusijalla

Airrex-infrapunalämmitin on hyvin turvallinen. Laitteessa on monipuoliset turvajärjestelmät. Jos lämmitin tärähtää, meinaa yllättävästi kaatua tai siihen tulee jokin häiriö, sen kattava turvajärjestelmä sammuttaa välittömästi polttimon ja katkaisee polttoaineen syötön.

Huoltopalvelu ja varaosat saatavilla

Airrexin lämmittimiin löydät kaikki mahdollisesti tarvittavat varaosat suoraan hyllystämme. Huoltoautomme tulevat tarvittaessa paikalle huoltamaan lämmittimesi – kaikkialle Suomessa. Airrexin diesel-lämmittimille myönnetään tuoteaktivoinnin jälkeen kolmen vuoden takuu.

Airrex AH-800i infrapunalämmitin ei tarvitse pakoputkea ulos

Tämä lämmitin ei tuprauttele ilmaan käryä eikä näkyvää savua. AH-800i soveltuu hienosti niin autotalliin, kesämökin kuin terassinkin lämmittämiseen. Pakoputki tarvitsee viedä ulos ainoastaan niissä tilanteissa, kun lämmitintä käytetään tiloissa joissa nukutaan. Airrex AH-800i infrapunalämmittimestä ei tarvitse viedä erikseen pakoputkea ulos, kun laitetta käytetään tiloissa kuten autotalleissa, terasseilla, juhlateltoissa, ym.

Infrapunalämmitin toimii biopolttoaineella

AH-800i lämmitin toimii muun muassa ruuantähteistä valmistetulla Neste MY biodieselillä, sekä normaalilla dieselillä sekä polttoöljyllä. Alle 10 asteen lämpötiloissa on käytettävä polttoaineen talvilaatua. Airrex AH-800i lämmittimen käyttö on erittäin edullista. Täydellä teholla käydessään lämmitin kuluttaa tunnissa vain noin litran polttoainetta.

Ei puhallinta – ei nosta pölyä

Tässä infrapunalämmittimessä ei ole lainkaan puhallinta. Laitteen tuottama infrapunasäteily lämmittää materiaalia, ei ilmaa. Infrapunalämpö jakautuu taisesti kaikkiin suuntiin ja on miellyttävän tuntuista myös laitteen vieressä oleskeltaessa. Airrex AH-800i:n tuottama infrapunalämpö leviää tilassa tasaisemmin kuin puhaltimella varustetulla lämmittimellä.

Hiljainen ja helppokäyttöinen

Lämmittimen käyttöönotto on erittäin helppoa, sillä se ei vaadi kiinteää asennusta. Pyörillä kulkeva lämmitin on helppo siirtää haluttuun paikkaan. Airrex AH-800i on erittäin hiljainen: sen äänitaso on ainoastaan 48dB.

Katso myös muut lämmittimet:

Uudet ominaisuudet

Uudet ominaisuudet

Nyt voit säätää lämpötilaa, tarkastaa polttoaineen määrän sekä ilmoitukset suoraan puhelimestasi!

Airrex AH-800i on mallistomme tehokkain polttoainekäyttöinen diesel-lämmitin. Airrex AH-800i on kokenut suuria uudistuksia. Edeltäjäänsä Airrex AH-800:n verrattuna uutta i-mallissa on mm. etäohjaus ja valvonta matkapuhelimella, uusi grafiitinharmaa väritys, hiljaisempi ja paranneltu poltin, uudistettu keraaminen putkisto, vahvempi suojaritilä, sekä kokonaan uusittu ohjauspaneeli. Airrex AH-800i jatkaa toimintaansa nyt myös mahdollisen sähkökatkon jälkeen! Lisäksi Airrex AH-800i:ssä on paranneltu polttoainetankki, sekä polttoaineen läikkymisen estävä tiivis polttoainekorkki.

 • WiFi-yhteys (optiona 4G -yhteys)
 • Käynnistyy sähkökatkon jälkeen uudestaan
 • Uudistettu poltin, putkisto ja suojaritilä
 • Tyylikäs tummempi grafiitinharmaa väri
 • Max noin 2000m³ tilaan

Etäohjattava lämmitin

Airrex AH-800i on hallittavissasi etänä mistä päin maailmaa tahansa Airrex sovelluksen kautta. Sovelluksessa näet reaaliajassa mm. lämmitettävän tilan lämpötilan, polttoaineen määrän sekä onko lämmitin käynnissä juuri nyt. Myös mahdolliset virheilmoitukset näkyvät sovelluksessa. Nyt voit hallita lämmitintä samalla tavalla, kuin olisit fyysisesti laitteen vieressä, sillä poikkeuksella että täysin sammuksissa olevaa laitetta ei pysty etäohjauksella erikseen käynnistämään. Lämmittimen voi yhdistää joko olemassaolevaan WiFi-verkkoon. WiFi verkon puuttuessa sen voi kuitenkin kytkeä toimimaan suoraan matkapuhelinverkossa lisävarusteena saatavan lisäosan avulla.

Uudistettu poltin ja putkisto täyttävät EU:n päästödirektiivin

Airrex AH-800i:n poltinta on uudistettu. Poltin on nyt entistä hiljaisempi, toimintavarmempi – sekä mikä parasta: Airrexin kaikki polttimet täyttävät EU:n vuoden 2020 alussa voimaan tulleen päästödirektiivin kokonaisuudessaan, joka tarkoittaa mm. entistä pienempiä typenoksidipäästöjä. Polttimen uudistuksen myötä myös putkistoa on uudistettu entistä puhtaamman palotapahtuman aikaansaamiseksi.

Uusi ohjauspaneeli

Airrex lämmittimien ohjauspaneeli on niin ikään rakennettu kokonaan uudestaan. Se on nyt futuristisen metallinhohtoinen, joka sopii upeasti yhteen tummemman grafiitinharmaan lämmittimen kanssa. Uudistettu ohjauspaneeli on rakennettu toimimaan yksi yhteen mobiilisovelluksen kanssa – niin toiminnallisesti kuin ulkonäöllisestikin. Uuden peilipintaisen ohjauspaneelin hienouksiin kuuluu myös sähkökatkoksista selviytyminen! Sähkökatkon jälkeen laite jatkaa toimintaansa samoilla asetuksilla kuin ennen sähkökatkoa.

Tiivis korkki ja vahvempi suojaritilä

Polttoainetankin uudistamisen yhteydessä myös polttoainekorkki vaihdettiin täysin tiiviiseen malliin, joka estää polttoaineen läikkymisen lämmitintä siirreltäessä. Lisäksi keraamista putkistoa suojaava ritilää on vahvistettu ja paranneltu.

Tekniset tiedot

Tekniset tiedot

Lämmitysteho

22 kW/h

Paino

81 kg

Mitat

130 (L) × 30,5 (S) × 137 cm (K)
POLTTOAINE Biodiesel, diesel tai polttoöljy
POLTTOAINEEN KULUTUS 1,71 – 1,9 l/h L/h (jatkuvalla lämmityksellä)
TANKIN KOKO 70 L
VIRRANKULUTUS 80 W (230 V, 50 Hz)
ÄÄNITASO 48dB
TERMOSTAATTIOHJAUS Kyllä. Automaattinen.
LÄMPÖTILAN SÄÄTÖALUE 0-40c
ETÄOHJATTAVA Kyllä.
VERKKOYHTEYS WiFi (optiona 4G)
MOBIILISOVELLUKSET Airrex (Android Google Play ja IOS AppStore)
OHJAUSPANEELI Ledvalaistu paneeli hipaisukytkimillä, etäohjattava
SAMMUTUSAJASTIN 0-24h
INTERVALLIAJASTIN 5-60min käyntiaika + 5min tauot välissä
KAUKOSÄÄDIN Kyllä. Infrapunakäyttöinen.
TURVAJÄRJESTELMÄT Ylikuumeneminen, kallistuminen, tärähdys, hajunehkäisy, liekkivahti, sulake, lämpötila-anturin vikatunnistin, laitteen lukitus, ohjelmoitava sammutus
Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Millaisen ilmanvaihdon lämmitin tarvitsee?

Airrex käy nestemäisellä polttoaineella (biodiesel, diesel, polttoöljy), joka poltetaan lämmittimessä hyvin täydellisesti. Kun kyseessä on palotapahtuma niin lämmitin tarvitsee toimiakseen hyvän ilmanvaihdon. Koska Airrexin lämmittimessä palotapahtuma on lämmttimen sisällä “piilossa”, eikä mitään hehkuvan punaisia pintoja näy, niin tämä meinaa monesti unohtua.

Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää esimerkiksi kotona olevaa puutakkaa. Mikäli ala- ja yläpelti eivät ole auki niin palotapahtuma ei ole takassa oikeanlainen. Sama pätee Airrexin lämmittimeen: lämmitettävään tilaan on tultava raitista ilmaa sisään – ja toisesta päästä hiilidioksidipitoinen ilma on saatava ulos.

Airrex lämmitin toimii hyvin jo perinteisellä painovoimaisella ilmanvaihdolla, kunhan venttiilejä ei ole suljettu tai tukittu. Perinteisessä ilmanvaihdossa raitis (viileä) ilma tuodaan tilaan sisään alhaalta ja vastakkaisesta päästä viedään hiilidioksidipitoinen ilma ylhäältä ulos

Mihin puhelimiin mobiilisovellus löytyy?

Lämmitintä hallitaan Airrex sovelluksella, joka löytyy sekä Androidille Google Play -kaupasta, että Applen puhelimiin AppStoresta.

Miten asennan sovelluksen?

1. Käynnistä Google Play tai App Store.
2. Etsi Airrex-sovellus.
3. Asenna sovellus laitteellesi

Voinko käyttää lämmitintä ilman nettiyhteyttä?

Kyllä voit! Airrex lämmittimet ovat täysin toimivia laitteita ilman verkkoyhteyttäkin. Silloin ainoastaan etävalvonta ja -hallintaominaisuudet ovat poissa käytöstä.

Miten laitetta ohjataan etäyhteydellä?

Airrex mobiilisovellus toimii samalla tavalla kuin laitteen ohjauspaneeli. Airrex i-mallit ovat hallittavissasi etänä mistä päin maailmaa tahansa Airrex sovelluksen kautta. Sovelluksessa näet reaaliajassa mm.
– Lämmitettävän tilan lämpötilan
– Polttoaineen määrän
– Onko lämmitin käynnissä juuri nyt
– Virheilmoitukset

Voit siis hallita lämmitintä samalla tavalla, kuin olisit fyysisesti laitteen vieressä, sillä poikkeuksella että täysin sammuksissa olevaa laitetta ei pysty etäohjauksella erikseen käynnistämään.

Käynnistyykö Airrex uudestaan sähkökatkon jälkeen?

Kyllä. Uudet Airrexin i-mallit jatkavat toimintaansa sähkökatkon jälkeen samassa toimintatilassa kuin missä se oli ennen sähkökatkoa.

Leviääkö lämpö tasaisesti isoonkin tilaan?

Kyllä. Infrapunalämpö leviää tasaisesti erittäin pitkälle. Monella on mielikuva että lämmönsiirtoon tarvitaan puhallin, jotta lämpö saadaan esimerkiksi hallin toiseen päähän. Puhaltimelle ei ole tarvetta – infrapunalämmitin lämmittää materiaalia, seinää, lattiaa, kaikkea tilassa olevaa materiaalia.

Miksi infrapunalämmitin on tehokkaampi kuin puhallinlämmitin?

Infrapunalämmitin lämmittää materiaalia. Puhaltimella varustettu lämmitin lämmittää ilmaa. Kun esimerkiksi hallin nosto-oven avaa, sisällä oleva lämmin ilma karkaa ulos ja sisään tulee viileää ilmaa. Infrapunalämmittimellä varustetussa hallissa kaikki materiaali on lämmintä, joten halliin jää ilman vaihduttua edelleen erittäin paljon lämpöenergiaa. Puhallinlämmittimellä varustetussa hallissa kaikki lämpö karkaa ovesta ulos ja lämmittäminen aloitetaan uudelleen paljon alhaisemmasta lämpötilasta. Näin energiantarve on infrapunalämmittimellä paljon pienempi.

Millainen ohjauspaneeli laitteella on?

Airrex i-mallin lämmittimissä on etäohjattava led-valaistu ohjauspaneeli. Näytöltä voi tarkastaa lämpötilan, ajastimen sekä vikakoodit. Voit säätää termostaattia ja ajastinta sekä tarkastaa polttoaineen määrän. Ohjauspaneeli myös kertoo onko WiFi- / Bluetooth yhteys käytössä. Laitteen virta kytketään päälle ohjauspaneelista; sammuksissa olevaa laitetta ei pysty turvallisuussyistä etäohjauksella erikseen käynnistämään.

Miten voi olla ettei diesel-lämmitin haise miltään?

Kun käytettävä polttoaine poltetaan lähes täydellisesti, siitä ei tule hajua eikä vaarallisia päästöjä. Häkää muodostuu kun palaminen on epätäydellistä, eli palaminen tapahtuu liian vähässä happimäärässä. Kun palaminen on täydellistä, häkää ei synny. Airrexin tuotekehityshistoria ulottuu yli 30 vuoden taakse, joten laitteen toiminta on erittäin pitkälle hiottua.

Miksi haistan laitteen käynnistyessä/sammuessa pienen hajun?

Laitteen käynnistyessä ja sammuessa pakoputkesta saattaa tulla pienen pieni polttoaineen haju. Tämä johtuu siitä että käynnistyessä/sammuessa laite ei ehdi polttamaan täydellisesti polttoainesumua joka suuttimesta tulee. Tämä on pelkkä hajuhaitta, ei millään tavalla vaarallinen. Käynnistys-/sammutushajun voi estää kokonaan käyttämällä polttoaineena biodieseliä, esimerkiksi Neste MY dieseliä.

Miten voin olla varma ettei pakoputkesta tule vaarallisia kaasuja?

Airrexin pakokaasupäästöt on tutkittu ja mitattu Suomessa Kymenlaakson Ammattikorkeakoulun Energiatekniikan laboratoriosa. KYAMK:n päästömittauslaboratorio on vuodesta 1992 asti suorittanut savukaasumittauksia voimalaitoksille, prosessiteollisuudelle ja varustamoille.

Miksi lämmittimeni kuluttaa enemmän kuin esimerkkinne kertoo?

Airrex AH-800i kuluttaa käydessään 0.95-1.14 L tunnissa. Esimerkiksi hallin lämmittämiseen kuluvaan polttoainemäärään vaikuttaa erittäin monta asiaa: katon ja seinien eristyspaksuudet, ovien ja ikkunoiden lukumäärä, paljonko ovia/ikkunoita avataan, tuodaanko tilaan kylmää kalustoa, jne.

Ensimmäiset vuorokaudet infrapunalämmitin kuluttaa normaalia enemmän polttoainetta, koska tilan kaikki materiaali on viileää. Kun materiaali lämpiää haluttuun lämpötilaan kulutus laskee. Vuorokaudessa kuluva polttoainemäärä voi siis vaihdella paljonkin.

Toimiiko Airrex tupakansyttymien virralla?

Kun kytket auton tupakansytyttimeen vähintään 150W invertterin niin voit käyttää Airrex AH-800i lämmitintä myös tupakansytyttimen antamalla virralla. Tämä mahdollistaa lämmittimen käyttämisen esimerkiksi liikkuvassa huoltoautossa.

Voinko ohjata pakokaasut putkella ulos?

Kyllä voit. Mikään ei estä viemästä pakokaasuja putkella ulos lämmitettävästä tilasta. Muista kuitenkin varmistaa riittävä raittiin ilman saanti polttimelle, vaikka veisit pakokaasut putkella ulos tilasta. Palotapahtuma tarvitsee aina raitista ilmaa!

Löytyykö lämmittimeen varaosia jos jotain hajoaa?

Kyllä löytyy. Airrex lämmittimen jokainen osa voidaan tarvittaessa korvata uudella. Kaikki varaosat löytyvät maahantuojan varastosta, joten varaosien toimitusaika on erittäin lyhyt.

Olen käyttänyt laitetta nyt pari vuorokautta. Miksi uuden hallini ikkunoista helmeilee vettä? Tuleeko lämmittimestä niin paljon kosteutta?

Airrexin infrapunalämmittimestä ei tule niin paljoa kosteutta että sitä tiivistyisi ikkunoihin. Kun infrapunalämmitintä käytetään ensimmäistä kertaa tilassa, jossa on aiemmin käytetty vain puhallinlämmitintä, ikkunoihin saattaa tulla kosteutta. Kun infrapunalämmitin lämmittää materiaalia niin rakenteisiin jäänyt kosteus lähtee infrapunalämmöllä erittäin tehokkaasti pois. Mikäli kosteutta esiintyy käytettäessä Airrexin infrapunalämmitintä, suosittelemme lämpötilan nostamista. 20 asteeseen muutamaksi viikoksi, sekä turvaamaan riittävän ilmanvaihdon. Tällä toimenpiteellä kosteus saadaan pois lämmitettävästä tilasta

Mitä asennustoimenpiteitä uuden lämmittimen käyttöönotto vaatii?

Airrex infrapunalämmitin ei vaadi erillistä asennusta. Polttoainetta tankkiin ja virtapistoke seinään niin Airrex on valmis käytettäväksi. Ensimmäisellä käyttökerralla laite on hyvä käynnistää joko pihalla tai hyvin tuuletetussa tilassa.

Airrex sovelluksen käyttöönotto (video)

Airrex sovelluksen käyttöönotto (video)

Tekninen esittely

Tekninen esittely

Patentoitu, edistyksellinen poltin

Laitteessa on sähköisellä polttoainepumpulla varustettu öljypoltin, joka kierrättää palokaasun keraamisesti pinnoitetun putkiston läpi, luovuttaen lämmön infrapunasäteilynä.

Kolminkertainen paloprosessi takaa täydellisen puhtaan palamisen, joten lämmitin ei vaadi erillistä pakoputkea, jolloin kaikki lämpö saadaan hyötykäyttöön. Normaali ilmanvaihto riittää.

Normaalisti lämmityslaitteiden sammuttamisen jälkeen palokammioon joutuva polttoaine synnyttää nokea ja hajuhaittoja. Laboratoriotestien mukaan Airrex-lämmittimien polttoaineen syöttö katkeaa hyvin nopeasti, mikä minimoi noen ja hajuhaittojen muodostumista.

Pakoputki joka säästää energiaa ja poistaa hajuja

Metallinen, palokammion sisään asennettu hunajakenno polttaa jäännöskaasut ja varmistaa tehokkaan sekä tasaisen palamisen. Putkityyppisen palokammion 75 / 100 / 165 milliin muuttuva halkaisija tehostaa palamista ja minimoi palamattomat kaasut. Raikkaan ilman saannin polttimelle varmistava imuilman kumiputki tehostaa niin ikään palamista.

Erittäin tehokas äänenvaimennus

Pakoputken sisällä oleva pakokaasuja tiivistävä ja laajentava äänenvaimennusjärjestelmä tekee Airrexista erittäin hiljaisen (vain 48dB). Lisävarusteena on saatavilla myös äänenvaimennin, joka laskee melutasoa entisestään.

Turvallinen lämmitin
 • Airrex on erittäin turvallinen lämmityslaite, siinä on useita eri turvajärjestelmiä:
 • Ylikuumenemissuoja
 • Kallistumistunnistin
 • Tärähdyksentunnistin
 • Hajunehkäisyjärjestelmä
 • Liekkivahti
 • Sulake
 • Lämpötila-anturin vikatunnistin
 • Laitteen lukitus
 • Ohjelmoitava sammutusajastin
Huoltopalvelu

Huoltopalvelu

 • Kiertävät huoltoautot ympäri Suomen
 • Takuuhuollot asiakkaan luona
 • Tarvittaessa pikahuoltopalvelu
 • Varaosat suoraan hyllystä

Lue lisää huoltopalvelusta

3 vuoden takuu

3 vuoden takuu

Airrex AH-800i lämmittimellä on tehtaan myöntämä vuoden takuu. AH-800i:n takuun saa laajennettua veloituksetta 3 vuoteen aktivoimalla lisätakuun maahantuojan verkkopalvelussa tai mobiilisovelluksella.

AKTIVOI TAKUU NYT

 

 

Arviot (0)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Airrex AH-800i infrapunalämmitin”

ALKUPERÄISET AIRREX LISÄVARUSTEET

39,00  / kpl

Lisävarusteet

Airrex kaatokannu

12,00  / kpl
120,00  / kpl
49,00  / kpl

Lisävarusteet

Äänenvaimennin

89,90  / kpl
99,00  / kpl
359,00  / kpl
399,00  / kpl

Lisävarusteet

Piipun jatkopala 0,5m

29,00  / kpl
120,00  / kpl

ALKUPERÄISET AIRREX VARAOSAT JA HUOLTOSARJAT

59,52  / kpl
19,22  / kpl
59,52  / kpl
19,00  / kpl