Voiko paljua käyttää talvella?

Haluan käyttää paljua talvella, minkä paljun valitsen?

Mikä olisikaan rentouttavampaa, kun päästä +39 asteeseen paljuun nauttiman, kun ulkona on pakkanen? Suurin osa paljun ostajista ei tiedä, että paljun käyttö on talvellakin mahdollista.

Rexener allastuotteet on suunniteltu pohjoisen vaativiin olosuhteisiin ja allaspaketit ovat pakkasen kestäviä oikein käytettyinä ja huollettuina. Talvikäytössä on huomioitava mallikohtaiset erot ja varotoimet. On myöstärkeää huomioida erityisesti jäätymisestä johtuvat tukokset veden virtauskanavissa.

Bioheater vedenlämmitin

Rexener Bioheater lämmittimellä varustetut allaspaketit sopii myös erittäin hyvin talvikäyttöön. Tärkeintä näissä on huomioida että virtauskanavissa ei ole tukoksia ja veden virtaus toimii normaalisti. Jos havaitset että jokin virtauskanava on päässyt jäätymään, niin ne pitää sulattaa ennen pumpun ja lämmittimen käynnistystä. Suositeltavaa on että altaaseen laitetaan talvikäytössä ensin lämmintä vettä sen verran että pumppu ja virtauskanavat varmasti aukenee ja vesi pääsee vapaasti virtaamaan putkistoissa. Tämän jälkeen altaaseen voidaan laskea normaalisti vesi.

Jos ylläpidät veden sen verran lämpimänä ettei se pääse jäätymään, laitetta ei tarvitse tyhjentää.

Polttoaine säilyy tiiviissä tankissa eli polttoainetankkia ei tarvitse tyhjentää pakkasellakaan. Mikäli polttoaine seisoo pitkään on aina suositeltavaa vaihtaa polttoaine. Huomioithan pakkasella että lämmittimessä käytetään talvilaadun polttoainetta. Paljussa ei ole pakkasessa rikki meneviä osia.

Tutustuthan esitettyihin ohjeisiin ennen allaspaketin talvikäyttöä.  

Puu kamiina

Puulämmitteistä kaminaa ei saa käyttää jos havaitaan että vedenvirtaus putkistoissa tai kaminassa on jäätä ja veden vapaakierto ei pääse toimimaan normaalisti. Jos havaitset että virtauskanavat on jäätynyt, niin kamina pitää irroittaa ja viedä lämpimään tilaan sulamaan. Puulämmitteinen kamina on suunniteltu kesä ja talvikäyttöön, lue ohjeet puukamiinan käyttöön täältä

Mitä jos en ylläpidä paljun vettä plussan puolella?

Mikäli allaspakettia ei käytetä talvella, tulee seuraavat toimenpiteet tehdä ennen säilytystä.

  • Tyhjennä allas ja lämmityslaitteet putkineen kokonaisuudessaan tyhjäksi
  • Suojaa allas ja lisälaitteet asiaankuuluvalla tavalla niin, että ne eivät joudu suoraan kosketukseen lumen ja jään kanssa
  • Ota altaan mukana toimitettava tulppa talteen uudelleen käyttöönottoa varten
  • Varmista, että lunta ei kerry allaspaketin tukirunkoon tai altaaseen
  • Takuu ei kata jäätymisestä aiheutuvia vaurioita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.