Rexener Bioheater lämmittää ulkoporealtaan nopeasti

Jukka Rantamäen pihalla toimii upea noin 2500 litrainen poreallas, johon on asennettu Rexener Bioheater lämmitin. Lämmittimeen asennettiin lämmittimen mukana tulevan 23 litran tankin tilalle isompi 200 litran säiliö, jota Rantamäki on valinnut täyttää polttoöljyllä. Rexener Bioheater toimii niin polttoöljyllä, kuin dieselillä ja biodieselilläkin. Lämmitin asennettiin samalla, kun ulkoporeallas hankittiin ja on nyt toiminut moitteetta n. vuoden ajan.

”Meillä on n. 2500 L vettä ulkoporealtaassa, johon Rexener lämmitin liitettiin heti alusta alkaen. Polttoöljyllä lämmitän. Tuomme itse noita öljysäiliöitä maahan ja asensin sinne koekäyttöön 200L säiliön.” Rantamäki kertaa.

Hankintapäätökseen vaikutti erityisesti lämmittämisen nopeus. 2500 litraisen altaan lämmittäminen +20 asteesta +40 asteeseen vie vain tunnista puoleentoista tuntiin ja lämmitys tapahtuu kätevästi vain nappia painamalla. Kannen ansiosta lämpöä ei juurikaan mene hukkaan lämmitysprosessissa. Kansi myös suojaa epäpuhtauksilta ja pitää veden kirkkaana pidempään.

Rexener Bioheater lämmittimeen on mahdollista liittää isompi tankki, ja Rantamäen tapauksessa se oli järkevä valinta hankalan pääsyn vuoksi.

”Ajatus valita 200L öljysäiliö tuli siitä, että meidän poreallas ja lämppäri ovat sen verran sivussa pihalla, että lumisena talvena polttoaineen vieminen olisi hankalaa, tuolla piti pärjätä talven yli, mutta taitaa mennä kesään asti hienosti.” Rantamäki sanoo.

Rantamäen kertoman mukaan 200 litran suuruisen säiliön täyttämisestä ei tarvitse huolehtia moneen kuukauteen. Jouluna täytettyä säiliötä ei ole vielä huhtikuun lopussakaan tarvinnut tankata ja öljyä on kulunut vain noin 40 litraa. Voidaan siis todeta Rexener Bioheater lämmittimen kulutuksen olevan todella pientä.

 ”Tankkasin säiliön täyteen ennen joulua. Vesi on +20 °C koko ajan, kun ei käytetä sitä ja +40°C talvella, kun käytetään. Kesällä meillä on n.30-35 C vesi koko ajan. Minulla on etäluettava polttoaineen pintatason mittari, se näyttää nyt melkein 4 kk aikana kuluttaneen n. 40 L öljyä.”

Rantamäki kertoo, että suurin syy Rexener Bioheater allaslämmittimen valintaan oli sen nopeus.

”Tuo lämmitys +20-40 °C ottaa vain n. 60-90 min arviolta, en ole tarkkaan aikaa ottanut.”

Kulutusta pienentää myös se, että lämpötilaa ei pidetä koko aikaa korkealla, vaan se tiputetaan pariinkymmeneen asteeseen, kun allasta ei käytetä. Siitä veden miellyttävään kylpemislämpötilaan nostaminen ei silti vie kovin kauan.

”Olemme laskeneet lämmön alas, kun käyttöä ei ole ollut, siihen +20 °C asteeseen. Tosi nopea lämmitys oli pointti alunalkaenkin valita tämä lämmitin.

Rantamäki hankki lämmittimen suoraan maahantuojalta, Rex Nordicilta, ja on ollut lämmittimeen todella tyytyväinen. Hän on ollut tyytyväinen myös asiakas- ja asennuspalveluun.

”Näin Helsingin maatalouskone messuilla – joilla mekin käymme – kaverit noita lämmittimiä esittelemässä, ja sitten keväällä olin myyjään yhteydessä tämän tiimoilta. Myyjä lähetti asentajan katsomaan tätä ja se oli sitten selvä. Hienosti on pelannut ja olen suositellutkin kaikille tutuille.”

Jukka Rantamäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.