Rexener Bioheater korvasi puukamiinan

Janne Lehikoisen perheessä oli totuttu lämmittämään paljua polttopuilla. Sinänsä siinäkään ei ollut mitään ongelmaa, mutta paljuun kolmisen kuukautta sitten hankittu ja sittemmin usein käytössä ollut biodiesel-, diesel- ja polttoöljykäyttöinen Rexener Bioheater -lämmitin teki veden lämmittämisestä vaivattomampaa.

 Tykkään siitä, että vesi lämpiää kylmemmälläkin kelillä nopeasti. Tämän lämmittimen ansiosta toiminnot ovat niin sanotusti koko ajan valmiina, eikä lämmittämisen aloittaminen itsessään vaadi mitään isompia toimenpiteitä. Puiden kanssa pitää kuitenkin vähän väliä lisäillä niitä ja seurata tulta. Tämä tapa vain on helpompi eikä vaadi jatkuvaa seuraamista, Lehikoinen kuvailee. 

Lehikoinen on kaiken kaikkiaan tyytyväinen Rexener-lämmittimeen. Polttoaineenkulutus on sopivalla tasolla, ja polttoainetta kuluu luonnollisesti vain silloin, kun vettä lämmitetään. Laitteen käyntiäänikään ei häiritse, vaan ajoittainen ”hörähdys” on hauska merkki laitteen olemassaolosta. 

Janne Lehikoinen

2 thoughts on “Rexener Bioheater korvasi puukamiinan

  1. pasi says:

    paljonko tuollanen diisseli lämmitin kuluttaa jos laittaa kylmää vettä paljuun niin kauanko lämmittäminen kestää noin suurinpiirtein 4 asteisesta porakaivovedestä niin että vesi on 38 asteista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.