Rexener Bioheater lämmittää paljun tasaisesti ja nopeasti

Jouluyllätyksenä Anelma Saarisen ja hänen miehensä kodin paljuun hankittu Rexener Bioheater -lämmitin ilahdutti käyttäjiä jo ensimmäisellä kokeilukerralla. Lämmitin oli varsinaisesti hankittu lapsia ja lapsenlapsia varten, jotta heillä olisi vierailujen yhteydessä mukava paljuilla. Tärkeää oli, että 1500-litraisen paljun vesi lämpenee nopeasti ja mahdollisimman pienellä vaivalla. Tähän biodiesel-, diesel- ja polttoöljykäyttöinen Rexener Bioheater vastasi välittömästi. 

Meillä oli jo vuosia sitten aikomus hankkia palju vapaa-ajan paikkamme rantaan. Näimme kuitenkin ystävillämme, minkälaista veden lämmitys on puilla. Se on työlästä ja silti vesi on helposti joko kuumaa tai kylmää. Siksi emme sitten hankkineet paljua, Saarinen kertoo. 

Tämä lämmitin on kuitenkin hieno peli. Hankimme siihen asennuksen, ja käyttö on ollut helppoa. Laite vie yllättävän vähän ”löpöä”. Olemme käyttäneet sitä jo monta kertaa. Kaivosta otettu neliasteinen vesi lämpiää haluamaamme 39-asteiseksi parissa tunnissa, ja pysyy siinä kolmen asteen haarukassa, kuten on luvattu. 

Saarisilla paljun päälle on rakennettu kunnon katos. Lämmittimen ensimmäisillä käyttökerroilla alkukäynnistys tuprautti savupiipusta pakokaasua juuri katoksen alle, mutta pian pakoputkeen asennettiin metri lisää pituutta, jolloin sen pää ylettyi katoksen yläpuolelle ja aiempi lievä hajuhaitta oli poissa. 

Lämmittimen maine on kyllä kiirinyt kauttamme ja olemme kehuneet sitä vuolaasti. Hinta on saanut tuttumme miettimään hankintaa, mutta me voimme ainakin suositella sitä. 

Suodatin pitää jonkin verran ääntä, muttei ole varsinaisesti suuremmaksi häiriöksi. Tarkoituksemme on kuitenkin rakentaa ”koppi” laitteen ympärille.

Anelma Saarinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.