Puukamiinan käyttöohje

Ennen lämmittämistä


Altaan tulee olla täytettynä 5 cm yli ylimmän kamiinan läpiviennin ennen lämmityksen aloittamista. Mikäli kamiinan lämmitys aloitetaan ja kamiinan vesitila ei ole täynnä vettä, johtaa tämä kamiinan sulamiseen ja pahimmillaan vakavaan vammaan tai loukkaantumiseen käyttäjälle. Varmista että allas on tyhjä ja pohjaventtiili ja / tai tulppa on suljettu ennen, kuin aloitat lämmittämisen. Varmista myös, että kamiinan veden kiertoa ei ole tukittu tai tulpattu ennen lämmityksen aloittamista.Tarkista, että kamiinan ja altaan väliset liitoskohdat eivät vuoda. Mikäli havaitaan vuoto, on liitokset kiristettävä niin, että vuoto loppuu.


Huom! Puulämmitteisen kamiinan käyttö vaatii harjoittelua ja oikean lämmitysmenetelmän parhaan tuloksen saavuttamiseksi.


Yleisiä ohjeita kamiinan lämmittämiseen:


Älä käytä sytytysnestettä puiden sytyttämiseen. Poltettava puu tulee olla mahdollisimman pientä puuta. Älä käytä naulaista puuta tai rakennusjätettä kamiinassa; alumiinikamiina ei kestä kuumia metalliesineitä ja ne vaurioittavat kamiinaa. Järjestä ilman saanti säätimillä niin, että veto pysyy kovana. Kylmää vettä ja uutta kamiinaa lämmittäessä saattaa etunurkista valua hieman vettä; kyse on kondenssivedestä ja sen tuleminen loppuu, kun kamiinaa on käytetty muutamia kertoja. Sekoita altaassa olevaa vettä lämmittämisen aikana tasaisen lämmön saavuttamiseksi.


Kamiinan ja altaan tyhjennys


Tyhjennä sekä allas että kamiina vedestä. Avaa kamiinan tyhjennystulppa kamiinan etunurkasta, sekä altaan poistoventtiili sekä tulppa. Kamiinan tulen tulee olla sammunut ja jäähtynyt ennen tyhjennystä vaaratilanteiden ja vaurioiden välttämiseksi. Altaan kansi tulee jättää raolleen alipaineen välttämiseksi altaassa. Mikäli kamiina säilytetään pakkasessa, tulee varmistua, että sekä kamiinasta että letkuista on kaikki vesi poistettu. Kamiinan tulipesä tulee puhdistaa käytön jälkeen. Puhdistamisessa voidaan käyttää esimerkiksi uunin puhdistusaineita tai vastaavia puhdistusaineita, jotka soveltuvat kuumenevien pintojen puhdistukseen. 


Puukamiinan huolto

Kamiinan vesivaippa tulee puhdistaa säännöllisesti mahdollisten likakertymien poistamiseksi. Vesivaippa on pestävissä kamiinan ylempää läpivientiä käyttäen, esimerkiksi vesiletkulla paineella huuhdellen. Kamiinan savuputket tulee nuohota säännöllisin väliajoin, n. 2-3 kertaan vuodessa. Kamiinassa käytettävät arinat kuluvat käytössä ja ovat vaihdettavat. Tarkista arinoiden kunto ennen lämmitystä. Mikäli haluat ostaa varaosana uuden arinan kamiinaan, ajantasaiset yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.rexener.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.