Merivedellä täytetty palju saaressa

Ari Partanen hankki Rexener Bioheater lämmittimen paljuunsa mökille. Mökki sijaitsee merellä saaressa ja siksi veden saaminen ei ole aivan yksinkertaista. Rexener Bioheater paljulämmitin toimii erinomaisesti myös merivedellä ja valikoitui Partasen käyttöön tästä syystä.

”Meillä on saaressa mökki, joten käytämme merivettä paljussa.”

Rexener Bioheater mahdollistaa paljun ympärivuotisen käytön, koska se toimii hyvin myös pakkasella. Partanen antaa paljun viilentyä viikolla ja nostaa lämpötilan viikonlopuksi, kun paljua käytetään. Tämä tekee käytöstä todella kustannustehokasta. Lämmitin lämmittää veden nopeasti haluttuun lämpötilaan eikä polttopuiden hankkimisesta tarvitse murehtia.

”Palju on käytössä ympäri vuoden. Viikolla lämpötila 12-15 astetta ja viikonlopuksi nostan lämmön 38 asteeseen”

Rexener Bioheater toimii niin biodieselillä, dieselillä kuin polttoöljylläkin. Käyttäjä voi itse valita mitä polttoainetta käyttää. Partanen on valinnut polttoöljyn. Kun poltin on päällä, Rexener kuluttaa kaksi litraa tunnissa. Termostaattiohjauksen ansiosta todellinen kulutus on kuitenkin paljon tätä pienempi.

”Lämmitysaineena käytetään polttoöljyä. 20 litran pytty riittää yli kaksi viikkoa meidän käytöllä.”

Kulutus riippuu myös siitä, kuinka lämpimänä paljua ylläpidetään eli kuinka nopeasti se halutaan saada tarvittaessa lämpimäksi. Lisäksi kulutukseen vaikuttaa luonnollisesti ulkona oleva lämpötila. Kesähelteellä kulutus on pienempää, kun taas pakkasella kulutus hieman nousee. Käyttäessäsi Rexeneriä voit itse vaikuttaa lämmityskustannuksiin pitämällä veden viileämpänä, kun allasta ei käytetä.

”Eniten siinä viehättää helppous ei tarvitse pelata lämmityksen kanssa.”

Rexener Bioheater lämmitintä on todella helppo käyttää ja kuka tahansa osaa käyttää laitetta. Puilla lämmitettäessä lämpötila paljussa pääsee usein joko liian kuumaksi tai jää sen verran kylmäksi, ettei paljussa ole mukavaa istuskella. Tarkka termostaatti pitää veden juuri optimaalisen lämpimänä ja käytömukavuus lisääntyy huomattavasti. Näin paljua tulee myös käytettyä paljun enemmän.

”Hyvällä ystävälläni on ollut samanlainen jo kolmatta vuotta ja hänen luonaan tykästyin tuohon lämmittimeen ja hommasin itselleni samanlaisen. Ja suosittelen tuota laitetta ehdottomasti ja olen jo suositellutkin.”

 

Ari Partanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.