Viikolla peruslämpöä ja viikonloppuisin mukava hallitila

Rune Eriksson hankki vuoden 2016 alun paukkupakkasten lopulla Airrex AH-300:n lämmittämään seitsemän metriä korkeaa ja 142-neliöistä halliaan.

– Hallia rakennettaessa sinne asennettiin ihan hyvä eristys sekä vesikiertoiset lämmityspatterit ja niille putkistot, koska meillä on hakelämpökeskus ihan vieressä. En sitten raaskinut ottaa niitä käyttöön, koska olen viikot muissa töissä ja vain viikonloppuisin tarvitaan lämmintä hallia. Jos sitä lämmitettäisiin koko ajan, hakkeen kulutus nousisi ihan toiselle tasolle.

Työkiireidensä takia Eriksson pitää arkipäivinä hallissa muutaman asteen peruslämpöä ja nostaa sen loppuviikosta 10-15 asteeseen, jos tiedossa on hallissa tehtäviä töitä.

AH-300 -infrapunalämmitin ehti aloittaa urakkansa paukkupakkasilla, jolloin se sai nostaa hallin peruslämmön ylös. Sen jälkeen hallin lämmitys on hoitunut Erikssonin mielestä hämmästyttävän pienellä polttoöljyn kulutuksella.

– Öljyä kuluu suurin piirtein laitteen mukana tullut tankkauskannullinen viikossa, eli näillä öljyn hinnoilla lämmitys on todella edullista. Ja vaikka käytän ihan vanhanaikaista polttoöljyä, lämmitin ei ole käryttänyt yhtään. Minun mielestäni se ei tarvitse ulos vedettyä pakoputkea, se tuntuu ihan turhalta, tiivistää Eriksson kokemuksiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.