Kukkaystävällinen Airrex AH-300 infrapunalämmitin ratkaisi kasvihuoneen lämmitysongelman

Munkkivuoren Puutarhakeitaalla mietittiin kolmisen vuotta sitten, että millä tilat pidettäisiin lämpimänä ja kukat tyytyväisinä. Kaasulla toimiva lämmitin ei toiminut, mutta dieselkäyttöinen Airrex AH-300 valikoitui juuri oikeanlaiseksi lämmitysratkaisuksi.

Puutarhakeitaalla on yksi pienempi myymäläosa ja suurempi kasvihuone. Tila on kokonaisuudessaan noin viisi metriä leveä ja 30 metriä pitkä. Aluksi he hankkivat yhden lämmittimen, mutta hyvin nopeasti kaveriksi ostettiin toinen, jolloin myymäläpuoli sai omansa. Tuote on ollut hyvin helppokäyttöinen ja toimiva, mistä kertoo se, että yritys hankki vielä kolmannen AH-300:n.

– Olemme olleet hyvin tyytyväisiä näihin infrapunalämmittimiin. Kaksi niistä on jatkuvasti käytössä ja kolmatta käytämme tarpeen mukaan. Kasvihuoneen puolella pidetään lämpö hieman alle kymmenessä asteessa ja myymälässä sitten taas 13-14 asteessa, myymäläpäällikkö Aki Lahtinen kertoo.

“Kustannuksista voin sanoa, että paljon halvemmaksi tulee kuin kaasutoimiset lämmittimet”

AH-300:ssa on viehättänyt käyttömukavuus ja se, että kukat kiittävät. Laite on lähes hajuton ja se tuottaa hiilidioksidia, mikä on tällaisessa ympäristössä erinomainen asia. 15kW/h:n lämmitysteho on juuri optimaalinen ja polttoaineen vähäinen kuluvuus on tuonut toivottua kustannustehokkuutta. Työntekijöiden ei tarvitse huolehtia laitteiden käytöstä, vain polttoainetta lisätään ja annetaan lämmittimen hoitaa työnsä.

– Kyllähän nämä ovat helppoja käyttää, ei tarvitse muuta kuin tankata. Kustannuksista voin sanoa, että paljon halvemmaksi tulee kuin kaasutoimiset lämmittimet, Lahtinen sanoo.

Airrex AH-300:ssa on monta asiaa, jotka tekevät sen käytön tällaisissa tiloissa helpoksi. Sitä voi kätevästi siirtää, eikä erikseen asennettavaa pakoputkea tarvita. Se on lähes hajuton, eikä pidä meteliä. Infrapunasäteily lämmittää ilman sijasta materiaalin, jonka myötä lämpö on erittäin tasaista. Puhallinta ei tarvita, joten lattiasta ei nouse pölyä tai muita epäpuhtauksia.

Kaiken kaikkiaan Puutarhakeitaalla ollaan oltu tyytyväisiä. Termostaattiohjattu lämmitin asetetaan toivottuun lämpötilaan ja tämän jälkeen kaikki voivat keskittyä olennaiseen eli työntekoon.

Tutustu Airrex AH-300 lämmittimeen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.