Infrapunalämmitin moottoriurheilun huollon apuna

Päijänteen ympäriajo kuuluu Suomen legendaarisimpiin moottoriurheilutapahtumiin. Satoja ihmisiä osallistuu kilpailuun joko kilpaa ajaen tai huoltojoukkoina sekä toimitsijoina. Katsojien määrästä esiintyy monenlaisia arvioita, ”Päitsiä” seuraa joka vuosia joka tapauksessa useita tuhansia ihmisiä.

Pitkässä kilpailussa menestyminen edellyttää huollon onnistumista. Jo vuosien ajan kilpailijoilla on ollut mahdollisuus käyttää yhteishuoltoa, joka palvelee kaikilla huoltopaikoilla.

Kevään 2016 Päijänteen ympäriajossa huoltojoukkojen toimintaa tuki muutama Airrex AH-300 -infrapunalämmitin. Ne vakuuttivat huollon henkilökunnan monikäyttöisyydellään. Yhteishuollon päällikkönä toiminut Petri Mikkola kertoo kokemuksia.

Infrapunalämmitin sekä ruoan ja veden lämmitys

Airrex-infrapunalämmitin suunniteltiin olevan lähinnä huoltoteltan lämmitin. Maastokokeilla hikoilleiden kilpailijoiden olisi mukavampi odotella pyörän ja itsensä tankkauksen aikana, ja myös huoltohenkilökunnalla olisi paljon mukavampi työskennellä, kun välillä pääsisi nauttimaan lämmöstä.

– Alun perin Airrexien piti olla yleislämmitin. Sitten meillä kävi niin, että vedenlämmitin unohtui. Joku keksi laittaa vesipullot työkalupakin päälle lämmittimen viereen ja homma hoitui sillä, naureskelee Mikkola Päitsi-huollon kommelluksille, joista kehkeytyy hersyviä tarinoita joka vuosi.

– Siinä piti vaan olla tarkkana. Huomattiin pian että vesiastioiden pitää olla täysiä eikä niitä voinut panna liian lähelle lämmitintä. Muovi alkoi pehmetä ja vesi melkein kiehua.

Pian lämmitintä keksittiin varmistamaan kilpailijoiden ”tankkaukseen” tarkoitettuja ruokia, kuten makaronilaatikkoa. Sekin homma hoitui lämmittimen ”perusduunin” eli kilpailijoiden ja huoltoporukan lämpimänä pitämisen ohella.

– Kyllä tuo Airrex on ihan ylivoimainen lämmittäjä. Se ei kuluta paljon mitään polttoainetta, on ihan käsittämätöntä kuinka pienellä kulutuksella se tuottaa lämpöä. Sitten se on helposti siirrettävissä eikä edes kärytä. Ja on ihan hiljainenkin vielä. Loistava laite, tiivistää Petri Mikkola kokemukset Airrex AH-300:sta.

Tutustu Airrex lämmittimiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.