Infrapunalämmitin lasiterassin vetonaulana

Levi, tuo Suomen hiihtokeskusten ykkönen, tarjoaa varsin kattavat palvelut kaikenlaisille matkailijoille. Kymmenistä ravitsemusliikkeistä Levi Restaurants hallinnoi seitsemää.

Niistä rinneravintola Sivakkaan rakennettiin kaudeksi 2017 uusi sadan neliön lasiterassi, jonne Levi Restaurantin Marko Mustosen johdolla pohdittiin lämmitysratkaisuja. Asiakkaille haluttiin tarjota mukava = lämmin ruokailuhetki ”lähellä luontoa”.

Vaihtoehtoina olivat perinteinen sähkölämmitys, sähköllä toimivat infrapunalämmittimet, ilmalämpöpumppu tai näiden yhdistelmä. Kokemus oli osoittanut sähköllä toimivat infrapunalämmittimet aika tehottomiksi, ja samantapainen tehottomuus saattaisi vaivata ilmalämpöpumppua kovilla pakkasilla.

Mustonen muisti alppihiihdon maailmancupissa nähdyt polttoainekäyttöiset infrapunalämmittimet ja päätti kokeilla sellaista lasiterassilla.

– Me halusimme kohentaa asiakkaiden mukavuutta lasiterassilla. Vuoden vaihteessa sekä viikoilla 8-9 saattaa pakkasta olla -15 astetta ja enemmänkin. Silloin ohuesta, eristämättömästä lasista tehdyllä terassilla ei välttämättä ole kovin mukava olla. Me halusimme tarjota asiakkaille mukavuutta, melkein sisäolosuhteet kuitenkin lähellä luontoa, määrittelee Mustonen.

Airrex AH-300-infrapunalämmitin osoittautui kylminä päivinä melkoiseksi vetonaulaksi, asiakkaita kerääntyi lämmittimen viereen kuin mehiläisiä hunajapurkille. Henkilökunta oppi nopeasti seuraamaan asiakkaita, joitakuita vaatekappaleitaan lämmittimen päälle asettaneita piti satunnaisesti ohjeistaa.

Airrex-lämmitin osoittautui helppokäyttöiseksi ja luotettavasti toimivaksi myös kovilla pakkasilla. Infrapunalämmitin tankattiin varmuuden vuoksi päivittäin, muuta huoltoa ei tarvittu. Joskus kovimmilla pakkasilla infrapunalämmittimen rinnalla käytettiin myös perinteistä sähkölämmitintä.

– Airrex osoittautui meillä tehokkaaksi ja toimivaksi lämmittimeksi, se on selvästi tehokkaampi kuin vastaavat sähkölämmittimet. Lämmitin on lisäksi hiljainen eikä se savuta. Se ei näytä rakennuslämmittimeltä, mikä on asiakastiloissa selvä plussa, tiivistää Marko Mustonen kokemukset Airrex-lämmittimestä.

Lue lisää Airrex lämmittimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.