Airrex lämmittimellä iso säästö sähkölaskuun

Vuoden 2016 helmikuussa posiolainen Ilkka Säkkinen tuskastui ilmoitettuun sähkön siirtohinnan nostoon. Jo siihen mennessä mm. lumiaurauksia urakoivan Säkkisen konehallin lämmityskustannuksen olivat tuhannen euron luokkaa kuukaudessa. Jotain oli keksittävä kulujen karsimiseksi.

Internetistä löytyi kiinnostavan pientä kulutusta mainostava Airrex-infrapunalämmitin. Sitä myyvä kauppias löytyi naapurikunnasta Kuusamosta, mikä helpotti päätöksen tekoa.

– Seurattiin reilun viikon verran lämmittimen kulutusta kovilla pakkasilla. Me pidettiin hallissa sellaista 15 asteen sisälämpötilaa kun ulkona oli keskimäärin 15 astetta pakkasta. Silloin kului noin 22 litraa öljyä viikon aikana, eli kolme litraa päivässä. Siihen olen todella tyytyväinen, kertoo Säkkinen.

Se on helppo uskoa. Kovilla pakkasillakin säteilylämmitin kuluttaa Säkkisen hallissa alle 100 litraa kuukaudessa. Verrattuna sähkölämmityksen hintaan säästö muodostuu merkittäväksi.

– Vaikka kovilla pakkasilla ei teillä paljoa tarvita aurauskalustoa eli hallin ovia ei tarvitse yhtenään availla, niin silti pidän tulosta erinomaisena. Sähkölasku pieneni muutamaan sataseen, joten oman kokemani perusteella voin kyllä Airrexin lämmitintä suositella.

Ainoaksi moitteen kohteeksi Säkkinen nimeää Airrex-lämmittimen hankalaksi kokemansa tankkauksen, koska tankin täyttöaukko ei ole sopivasti käsillä ja esillä.

– Sanoin tankkauksen hankaluudesta heti kun lämmitin tuotiin minulle. Minusta olisi parempi jos korkki olisi normaalilla nostokorkeudella ja selvästi esillä. Taitaa olla niin että halusivat tehdä lämmittimestä kompaktin kokoisen ja siistin näköisen ja tämmöinen käytännön seikka sitten unohdettiin, toteaa Ilkka Säkkinen.

TUTUSTU AIRREX LÄMMITTIMIIN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.