Airrex infrapunalämmittimen lämpö leviää tasaisesti

Vuodesta 1979 toiminut Parketti Romanoff Oy on keskittynyt korkealaatuisten lattiamateriaalien maahantuontiin, myyntiin ja asennukseen.

Erityisesti parkettien säilytys vaatii tasaisia lämpö- ja kosteusolosuhteita. Tämän varmistamiseksi yhtiön varastotilat on varmistettu useisiin kohtiin asennetuilla lämpö- ja kosteusmittareilla. Yhtiön Hattulassa sijaitsevaan, noin 250 kuution varastoon hankittiin vuoden 2016 vaihteessa Airrex-infrapunalämmitin. Sen ominaisuudet hämmästyttivät varastosta vastaavan Ari Kylliäisen.

– En olisi uskonut kuinka säteilylämmitin voi toimia niin, että lämpö on tasainen koko hallissa, myös kolme metriä korkeiden parkettipinojen takana. Meillä on hallin etu- ja takaseinissä lämpö- ja kosteusmittarit, ja niiden lukemat ovat käytännössä samat.

Toisena parkettien varastoimisen kannalta suotuisana seikkana Kylliäinen pitää ilmaa kosteuttavaa vesihöyryä, jota öljylämmitin tuottaa käydessään. Sen ansiosta varastossa on säilynyt tasainen, 30 – 35 % suhteellinen ilman kosteustaso.

Airrex-lämmitin maksaa itsensä nopeasti takaisin

Kolmantena Airrex-infrapunalämmittimen etuna Kylliäinen pitää sen pientä kulutusta, öljyä kuluu hänen kokemuksensa perusteella enintään kolme (3) desilitraa tunnissa.

– Eihän tämä mikään maailman halvin lämmitin ole, mutta se maksaa itsensä nopeasti takaisin, etenkin kun vertaa aiemmin käytettyihin sähkölämmittimiin. Meillä on mennyt noin 150 litraa öljyä kuudessa viikossa.

Kylliäinen tutustui Airrex-lämmittimeen Hämeenlinnan Etra-myymälässä yhdessä trukkihuoltoa pyörittävän ystävänsä kanssa. Miehet ihmettelivät miten tuollainen mutkaiseen pakoputkeen perustuva lämmitin voi toimia.

– Kaverini oli rohkeampi ja päätti ostaa laitteen, hänellä on noin 500 neliön huoltohalli. Kun näin miten hyvin säteilylämmitin toimii siellä, niin uskalsin hankkia sellaisen meille. Tämän talven kokemusten perusteella voin tätä suositella lämpimästi kaikille, joilla on samantapainen lämmitystarve, tiivistää Kylliäinen.

Jotain parannettavaa Kylliäinen Airrex-lämmittimestä löytää – se kun ei käynnisty uudestaan sähkökatkon jälkeen. Se ei ole vika tai puute, vaan turvasäädöksistä johtuva ratkaisu: polttoainelämmitin pitää aina käynnistää valvotusti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.