Airrex-infrapunalämmitin korvaa öljypolttimen

Kärkölässä toimivan Toni’s Takeoverin yksi tukijalka on autopurkamo ja toinen AD-ketjuun kuuluva TTO Huolto Oy.

Huoltohallissa on neliöitä reilusti yli 200 ja korkeutta kuutisen metriä. Aiemmin sen lämmitys on tehty perinteisellä öljypolttimella ja vesikiertoisella keskuslämmitysjärjestelmällä. Siihen kuuluvaa 1000-litraista öljytankkia sai täytellä pari kertaa talvessa.

Kolme talvea sitten TTO Huolto Oy hankki Airrex AH-800-infrapunalämmittimen. Sen teho osoittautui riittäväksi huoltohallin lämmitykseen myös pahimmilla pakkasilla, joten vanha öljypoltin sai jäädä eläkkeelle.

Käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä Airrex-lämmittimeen, se on helppo säätää ja hallin lämpö pysyy hyvin halutulla tasolla. Vasta reiluilla 20 asteen pakkasilla hallin toinen pääty viilenee havaittavasti. Lisäksi lämmitintä voi siirtää tarpeen mukaan myös purkamon puolelle.

Pieni kulutus yllätti

Nykyisten leutojen talvien aikana TTO Huollossa havaittiin infrapunalämmittimen käyvän harvakseltaan, Airrex tarvitsee tankkausta noin kerran kuussa. Vasta 15-20 asteen pakkasjaksoilla lämmitin alkaa käydä melkein koko ajan, mutta silloinkin polttoaineen kulutus on jäänyt noin 60 litraan eli liki tankilliseen viikossa.

Ero aiemmin käytössä olleeseen öljypolttimeen ja vesipattereihin on iso. Karkeasti arvioiden Airrex-infrapunalämmitin kuluttaa vain neljäsosan vanhan öljypoltinsysteemin käyttämästä lämmitysöljystä. Tosin vanhan järjestelmän kuumaveden tuotto lisäsi jonkin verran öljynkulutusta.

Airrex-lämmitin on osoittautunut myös luotettavaksi. Ainoa häiriö tuli kahden vuoden käytön jälkeen kun infrapunalämmittimen öljypoltin alkoi pätkiä. Kukaan ei ollut muistanut toimittaa hallille huolto-ohjeita, joten Airrex jäi täysin huoltoa vaille.

Sen seurauksena öljypolttimen syöttöpiirin öljynsuodatin pääsi tukkeutumaan. Maahantuojan Airrex-huolto tuli paikalle nopeasti, ja perushuollon jälkeen Airrex on taas toiminut kuten pitääkin.

Lue tästä lisää Toni’s Takeoverinkin käyttämästä Airrex AH-800 lämmittimestä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.