Airrex AH-200 toimii hevostallin lämmittäjänä ja hevosten kuivaajana.

Maija Inkiläinen osti Airrex-infrapunalämmittimen käytettynä Tori.fi:stä, minkä jälkeen AH-200 on palvellut erinomaisesti kolmen hevosen tallin lämmittämisessä ja hevosten kuivaajana.

Inkiläisen harrastuskäyttöön tarkoitettu, Sievissä sijaitseva hevostalli on 60-70-neliöinen ja sisäkorkeutta sillä on noin 3,5 metriä. Inkiläinen osti uudenveroisen Airrex AH-200 -lämmittimen heinäkuun helteillä, joten varsinaiseen käyttöön laite pääsi kelien viilennyttyä.

Suurin rooli lämmittimellä on lämpötilan ylläpito plussan puolella painovoimaisen ilmanvaihdon tallissa. Loppuvuodesta tavoitelämpötila on ollut noin kahdeksan astetta, mutta kosteammalla kelillä Inkiläinen on nostanut lämpötilaa hetkellisesti. Tärkeä tehtävä lämmittimellä on myös hevosten kuivaaminen letkupesun jälkeen.

– Minulla on ollut myös petroolilämmitin, mutta siitä ei ollut mitään hyötyä. Airrex on toiminut hyvin. Tallista on jo valmiina mahdollisuus vetää lämmittimestä pakoputki ulos, mutta ainakaan vielä sille ei ole ollut tarvetta. Laitteen käyttö ei synnytä hajua, Inkiläinen kuvailee.

– Kymmenen asteen pakkasella lämmitin kuluttaa selvästi enemmän kuin lämpötilan ollessa plussalla, mutta laitetta on yksinkertaista käyttää. Jos käyttäminen tuo haasteita, on syytä katsoa itseään peilistä. Töpseli vain seinään ja kaukosäätimen napista laite käyntiin.

Lue lisää airrex ah-200 lämmittimestä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.