VALIKOIMAMME TEHOKKAIN ILMASTOINTIKONE

Airrex HSC 5000A on tehokkain valikoimassamme olevista siirreltävistä ilmastointikoneista. Sen kapasiteetti riittää erittäin vaativiin tarpeisiin isojen tilojen viilennykseen tai tehokkaaseen kohdeviilennykseen esimerkiksi tuotantoprosessissa.

Kuten pienemmissäkin malleissa, tehokas viilennys perustuu ilman suureen virtausnopeuteen sekä tehokkaaseen kompressoriin, joka kierrättää kylmäainetta laitteen jäähdytysjärjestelmässä. Tehokas puhallin puhaltaa ilman kahdesta 175 mm halkaisijan putkesta 14 sekuntimetrin nopeudella, mikä tehostaa entisestään laitteen jäähdytyskapasiteettia.

Laitteen optimikäyttölämpötila on 25-45 astetta, jolloin ilma viilenee laitteen läpi kulkiessaan 12 astetta kerrallaan. Laitetta on mahdollista käyttää myös viileämmissä olosuhteissa.

Vaikka laite on kookas, sen siirteleminen on verrattain helppoa hyvin rullaavien renkaiden ansiosta. Laitteen paino on 250 kg joten sen siirtäminen tasaisella ja sileällä alustalla on mahdollista työntämällä. Laitteen alla on paikat, josta sen siirtäminen trukilla tai muulla nostimella on myös mahdollista.

Kuten muutkin kohdeviilentimemme, myös HSC 5000A:n käyttöönotto on helppoa; laite tuodaan tilaan, missä viilennystä tarvitaan. Lämmin ilma ohjataan ilmanvaihtokanavaan tai ulos (kohdeviilennyksessä lämpimän ilman voi halutessaan puhaltaa viilennettävään tilaan, esim. korkeat tuotantotilat). Putket suunnataan viilennettävään kohteeseen tai viedään sinne missä viileää ilmaa tarvitaan.

Airrex 5000A ilmastointikoneeseen on saatavilla max. 30 metriä pitkät kylmän ilman putket, jotka myydään lisävarusteena. Niitä käytettäessä laitteen ei tarvitse olla tilassa jota viilennetään, tämä on tärkeää esimerkiksi niissä tapauksissa, jossa laite halutaan jättää kauemmas kohteesta aiheutuvan melun takia.

ETSI JÄLLEENMYYJÄ OSTA NYT VUOKRAA
 • Viilentää työpisteitä ja suuremmatkin tilat
 • Siirreltävä, ei vaadi asennusta
 • Todella tehokas: 60 000 Btu/h
 • Laitteen optimikäyttölämpötila on 25-45 astetta
 • Paino: 250 kg
 • Viilentää jopa -12 ° C kerrallaan
 • Äänen voimakkuus, desibeli: 65 dB

PAKETTIIN KUULUU

AIRREX HSC-5000A
ilmastointikone

VIILENNYSPUTKET
2 x 0,5m pitkää käännettävää ja irrotettavaa kylmän ilman putkea

TARKISTUSSOITTO
Soitamme sinulle ennen laitteen toimitusta. Sovimme toimitusajankohdasta ja varmistamme, että olet tyytyväinen tilauksen sisältöön.

TEKNINEN TUKI
Saat meiltä palvelua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

HUOLTOPALVELU
Koko maan kattava ammattitaitoinen huoltopalvelu.

2 VUODEN TAKUU
Takuunalaiset huollot teemme veloituksetta luonasi.

KUVAGALLERIA

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka suuren tilan laitteella voi viilentää?

Viilennetttävän alueen suuruus riippuu monesta tekijästä, kuten siitä miten hyvin tila on eristetty. HSC-5000A riittää eristetyssä tilassa viilentämään jopa n. 1200m³. Arvion saamiseksi olemme käyttäneet BTU-laskuria, joka löytyy täältä.

Millainen ohjauspaneeli laitteella on?

Airrex HSC-5000A on varustettu selkeällä digitaalisella käyttöpaneelilla, jonka kautta säädellään mm. haluttua lämpötilaa ja puhallusnopeutta. Näytöltä nähdään vallitseva ja säädetty lämpötila sekä mahdolliset hälytykset. Laitteessa on myös ajastintoiminto eli se voidaan asettaa toimimaan 0-24h, jonka jälkeen laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä.

 • Huone- ja puhalluslämpötilan säätö
 • Tuulettimen nopeus
 • Off-ajastin (sulkee laitteen automaattiset)
 • Vikailmoitukset
 • Lisävarusteena saatavila kauko-ohjain
Millainen virtaliitäntä laitteella on?

Laite vaatii 3-vaihevirran. Virtaliitäntä: Ø 3 x 380/420 V x 50 Hz

Onko HSC-5000A turvallinen ilmastointilaite?

Ilmastointilaite on erittäin turvallinen käyttää ja siinä on kuusi erilaista turvajärjestelmää: 

 • Kondenssitankin ylitäyttösuoja
 • Kondenssitankin kaatumisen vuotosuoja
 • Yli- ja alipainesuojat
 • 3 min jäähdytyksen varmistus
 • Kompressorin ylilämpösuoja
 • Puhaltimen moottorin suojausjärjestelmä
Mihin poistoilma viedään?

Poistoilma kannattaa viedä ulos viilennysprosessin tehostamikseksi esimerkiksi ilmanvaihtokanavasta tai ikkunasta. Kun lämmin poistoilma viedään ulos huoneesta, se ei pääse lämmittämään huonetta uudelleen. Poistoilmaputkia sekä supistuskappaleita poistoilmalle myydään erikseen. 

Poistoilmaa ei tarvitse välttämättä viedä ulos mikäli laitetta käytetään esimerkiksi isossa tilassa, jossa halutaan saada jokin prosessin osa tai työpiste viilennettyä. Silloin myös laitteen siirreltävyys helpottuu. 

Missä laitetta käytetään?

Ilmastointilaite soveltuu käytettäväksi lämpimissä tiloissa tai prosesseissa, jotka tarvitsevat viilennystä. Esimerkiksi:

Tehtailla, telakoilla, metallipajoilla, lasitehtailla, korjaamoilla, hitsaustyöpisteillä, konehuoneissa, konesaleissa, esiintymislavoilla, leipomoissa, keittiöissä, kasvihuoneissa, tuotantolinjoilla jne.

Laite on optimaalinen kohdeviilennykseen, mutta toimii hyvin myös isomman tilan viilennykseen. 

Paljonko ilma viilenee laitteen avulla?

HSC-5000A viilentää sisään menevää ilmaa n. 12 asteella. Mikäli lämmin ilma johdetaan pois tilasta poistoilmaputkella, on viilennysprosessi tehokkaampi; kun ilma jäähtyy viilennettävässä tilassa – sisään menevä ilma on viileämpää ja näin laittesta saadaan kylmempää jäähdytysilmaa.

Esimerkki:

1. Huoneessa oleva ilma on 35 °C. Ulos tuleva ilma viilenee -12 °C eli ulostuleva ilma on 23 °C.

2. Huoneessa oleva ilma on viilentynyt 23 asteeseen. Ulostuleva ilma on silloin 11 °C.

Mitä jos laitteeseen tulee ongelma?

Kaikki varaosat ilmastointilaitteeseen löytyvät Suomessa sijaitsevalta varastoltamme. Meiltä saat myös tarvittaessa huoltopalvelun, joka tulee paikan päälle korjaamaan tai huoltamaan laitteen. 

TEKNISET TIEDOT

PAINO 250 kg
MITAT 74 × 140 × 151,6 cm
JÄÄHDYTYSTEHO 60,000 Btu/h / 17.580 kW/h
VIRTALIITÄNTÄ Ø 3 x 380/420 V x 50 Hz (3-vaihe virta)
LÄHTÖVIRTA / KÄYTTÖVIRTA 72 / 13 A
VIRRANKULUTUS 8.5 kW
KOMPRESSORIN TEHO 5.6 kW
JÄÄHDYTYSPUHALTIMEN ILMAMÄÄRÄ 40 m³/min
LÄMMÖNVAIHTIMEN PUHALTIMEN ILMAMÄÄRÄ 80 m³/min
MOOTTORIN OTTOTEHO 0.75 kW
ILMANSUODATIN Metalliverkkosuodatin
TURVALLISUUS JÄRJESTELMÄT Kondenssiveden tankin ylitäyttösuoja; Kondenssiveden tankin kaatumisen vuotosuoja; Yli- ja alipainesuojat; 3 min jäähdytyksen varmistus; Kompressorin ylilämpösuoja; Puhaltimen moottorin suojausjärjestelmä
SUURIN SALLITTU PAINE 50 mmAq
VIRTAJOHDON PITUUS 30 m
PUHALLUSILMAN NOPEUS 14 m/s
PUHALLUSILMAN LÄMPÖTILAERO 12 °C
KYLMÄAINE R-410A (3.5) 
KÄYTTÖLÄMPÖTILA, MIN–MAX 25 °C DB 60% RH ~ 45 °C DB 40% RH
JÄÄHDYTYSPUTKEN MAKSIMIPITUUS 30 m

LADATTAVAT TIEDOSTOT

Työvaatteiden valmistus

Yritys osti Airrex-ilmastointilaiteita ja he ovat olleet erittäin tyytyväisiä tuotteisiin! Vaatteiden valmistus ja painatus tuottavat valtavasti lämpöä.

Tuotantoalueen vieressä olevat toimistot ovat olleet ensisijaisia viilennettäviä paikkoja. Jatkossa he myös tulevat käyttämään ilmastointilaitteita helpottamaan työolosuhteita lähellä kuumia valmistuskoneita.

Rakennusyhtiö

Yhtiö osti Airrex-ilmastiontilaitteet toimistotilojen jäähdyttämiseen rakennustyömaalla. Kun sää kuumenee, näissä tiloissa ei ole minkäänlaista jäähdytysjärjestelmää. Heidän piti saada lämpötila matalammaksi, jotta työskentely siellä olisi mahdollista.

Yhtiö myös vuokrasi kaksi laitetta betonivalun jäähdytykseen kuivumisen aikana. Kun valu kuivataan, se tuottaa lämpöä ja kosteutta. Airrex-jäähdyttimet myös poistavat kosteuden ilmasta. +30° C lämpötilassa ja kosteassa säässä kosteutta erottuu n. 2,5 litraa tunnissa.

AIRREX 5000A LISÄVARUSTEET

+
24,00  / kpl
+
13,00  / kpl
+
95,00  / kpl
+
35,00  / kpl
+

Lisävarusteet

Viilennysputki 5m, 5000A

345,00  / kpl
+

Lisävarusteet

Viilennysputki 3m, 5000A

138,00  / kpl
+
195,00  / kpl