AIRREX HSC-2500


Airrex HSC-2500 teollisuus ilmastointikone tuottaa nopeasti viileää ilmaa suuren virtausnopeutensa ja tehokkaan lämmönvaihtimensa ansiosta. Laitteessa on kaksi säädettävää putkea viileälle ilmalle, joten kylmän ilman suuntaaminen kohteeseen onnistuu vaivattomasti.

Airrex HSC-2500 ilmastointikone on parhaimmillaan kohdeviilennyksessä ja sitä voidaan käyttää jopa 45 °C lämpötilassa. HSC-2500 viilentää tilassa olevaa ilmaa kerrallaan -10 °C.

Lämmintä ilmaa ei ole välttämätöntä ohjata ulos mikäli haluat viilentää isossa tilassa tietyn työpisteen, kohteen tai prosessin. Parhaan viilennystehon saamiseksi lämmin poistoilma voidaan poistaa joko ilmanvaihtokanavan tai ikkunan kautta. 5 metriä pitkä kuuman ilman poistoputki (HSC10019) myydään erikseen. 

Laitteessa on kaksi lähtöä ilmastointiputkille, jotka voidaan ohjata haluttuun tilaan tai työpisteeseen. Laitteen mukana toimitetaan kaksi 0,5 metrin pituista käänneltävää ilmastointiputkea ja lisävarusteena myydään sekä kolmen metrin (HSC10017) että kymmenen metrin (HSC10018) pituiset viilennysputket. 

Laitteeseen sisältyy 20 litran kondenssivesisäiliö ylitäyttymissensorilla. Lisävarusteena on saatavilla automaattinen kondenssivesipumppu (HSC10002), jolla kondenssivesi voidaan ohjata suoraan viemäriin eikä astiaa tarvitse erikseen tyhjentää. 

Ilmastointilaitteet ovat todella toimintavarmoja, kaikki varaosat löytyvät suomessa sijaitsevalla varastollamme ja laitteisiin on saatavilla huoltopalvelu. Myönnämme ilmastointilaitteille kahden vuoden takuun.

osta nyt Etsi jälleenmyyjä VUOKRAA
 • Parhaimmillaan kohdeviilennyksessä
 • Siirreltävä, ei vaadi asennusta
 • 21 000 Btu/h
 • Käyttölämpötila 25-45 °C
 • Paino: 86kg
 • Kattavat lisävarusteet
 • Äänen voimakkuus, desibeli: 60 dB

PERUSPAKETTIIN KUULUU

AIRREX HSC-2500A
ilmastointikone

VIILENNYSPUTKET
2 x 0,5m pitkää käännettävää ja irrotettavaa kylmän ilman putkea

TARKISTUSSOITTO
Soitamme sinulle ennen laitteen toimitusta. Sovimme toimitusajankohdasta ja varmistamme, että olet tyytyväinen tilauksen sisältöön.

TEKNINEN TUKI
Saat meiltä palvelua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

HUOLTOPALVELU
Koko maan kattava ammattitaitoinen huoltopalvelu.

2 VUODEN TAKUU
Takuunalaiset huollot teemme veloituksetta luonasi.

KUVAGALLERIA

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka suuren tilan laitteella voi viilentää?

Viilennetttävän alueen suuruus riippuu monesta tekijästä, kuten siitä miten hyvin tila on eristetty. HSC-2500 riittää eristetyssä tilassa viilentämään jopa n. 315m³. Arvion saamiseksi olemme käyttäneet BTU-laskuria, joka löytyy täältä.

Millainen ohjauspaneeli laitteella on?

Airrex HSC-2500 on varustettu selkeällä digitaalisella käyttöpaneelilla, jonka kautta säädellään mm. haluttua lämpötilaa ja puhallusnopeutta. Näytöltä nähdään vallitseva ja säädetty lämpötila sekä mahdolliset hälytykset. Laitteessa on myös ajastintoiminto eli se voidaan asettaa toimimaan 0-24h, jonka jälkeen laite kytkeytyy automaattisesti pois päältä.

 • Huone- ja puhalluslämpötilan säätö
 • Tuulettimen nopeus
 • Off-ajastin (sulkee laitteen automaattiset)
 • Vikailmoitukset
 • Lisävarusteena saatavila kauko-ohjain
Miten laite toimii?
 • Huoneilma otetaan laitteeseen sivulla ja takana olevien suodattimien läpi. 
 • Ilma kulkeutuu sivulla olevan höyrystimen sekä koneen takaosassa olevan lauhduttimen läpi. Lauhduttimessa kiertää kylmäaine, joka viilentää huoneesta tulevan ilman.
 • Jäähdytetty ilma ohjautuu tuulettimeen. 
 •  Kylmä ilma tulee ulos viilennysputkien kautta. 
 • Prosessin aikana syntyy kondenssivettä, joka ohjataan alla olevaan säiliöön.
 • Prosessissa syntynyt lämmin ilma puhalletaan ulos yläkautta. 
Onko HSC-2500 turvallinen ilmastointilaite?

Ilmastointilaite on erittäin turvallinen käyttää ja siinä on kuusi erilaista turvajärjestelmää: 

 • Kondenssitankin ylitäyttösuoja

 • Kondenssitankin kaatumisen vuotosuoja

 • Yli- ja alipainesuojat

 • 3 min jäähdytyksen varmistus

 • Kompressorin ylilämpösuoja

 • Puhaltimen moottorin suojausjärjestelmä

Missä laitetta käytetään?

Ilmastointilaite soveltuu käytettäväksi lämpimissä tiloissa tai prosesseissa, jotka tarvitsevat viilennystä. Esimerkiksi:

Tehtailla, telakoilla, metallipajoilla, lasitehtailla, korjaamoilla, hitsaustyöpisteillä, konehuoneissa, konesaleissa, esiintymislavoilla, leipomoissa, keittiöissä, kasvihuoneissa, tuotantolinjoilla jne.

Laite on optimaalinen kohdeviilennykseen, mutta toimii hyvin myös isomman tilan viilennykseen. 

Mihin poistoilma viedään?

Poistoilma kannattaa viedä ulos viilennysprosessin tehostamikseksi esimerkiksi ilmanvaihtokanavasta tai ikkunasta. Kun lämmin poistoilma viedään ulos huoneesta, se ei pääse lämmittämään huonetta uudelleen. Poistoilmaputkia sekä supistuskappaleita poistoilmalle myydään erikseen. 

Poistoilmaa ei tarvitse välttämättä viedä ulos mikäli laitetta käytetään esimerkiksi isossa tilassa, jossa halutaan saada jokin prosessin osa tai työpiste viilennettyä. Silloin myös laitteen siirreltävyys helpottuu. 

Paljonko ilma viilenee laitteen avulla?

HSC-sarjan viilennyslaitteet viilentävät sisään menevää ilmaa n. 10 asteella. Mikäli lämmin ilma johdetaan pois tilasta poistoilmaputkella, on viilennysprosessi tehokkaampi; kun ilma jäähtyy viilennettävässä tilassa – sisään menevä ilma on viileämpää ja näin laittesta saadaan kylmempää jäähdytysilmaa.

Esimerkki:

1. Huoneessa oleva ilma on 35 °C. Ulos tuleva ilma viilenee -10 °C eli ulostuleva ilma on 25 °C.

2. Huoneessa oleva ilma on viilentynyt 25 asteeseen. Ulostuleva ilma on silloin 15 °C.

Mitä jos laitteeseen tulee ongelma?

Kaikki varaosat ilmastointilaitteeseen löytyvät Suomessa sijaitsevalta varastoltamme. Meiltä saat myös tarvittaessa huoltopalvelun, joka tulee paikan päälle korjaamaan tai huoltamaan laitteen. 

Työvaatteiden valmistus

“Vaatteiden valmistus ja painatus tuottavat valtavasti lämpöä. Tuotantoalueen vieressä olevat toimistot ovat olleet ensisijaisia viilennettäviä paikkoja. Jatkossa tulemme myös käyttämään ilmastointilaitteita helpottamaan työolosuhteita lähellä kuumia valmistuskoneita.”

Rakennusyhtiö

“Ostimme Airrex-ilmastiontilaitteet toimistotilojen jäähdyttämiseen rakennustyömaalla. Kun sää kuumenee, näissä tiloissa ei ole minkäänlaista jäähdytysjärjestelmää. Meidän piti saada lämpötila matalammaksi, jotta työskentely siellä olisi mahdollista. Vuokrasimme lisäksi kaksi laitetta betonivalun jäähdytykseen kuivumisen aikana. Kun valu kuivataan, se tuottaa lämpöä ja kosteutta. Airrex-jäähdyttimet myös poistavat kosteuden ilmasta. +30° C lämpötilassa ja kosteassa säässä kosteutta erottuu n. 2,5 litraa tunnissa.”

 

TEKNISET TIEDOT

PAINO 86 kg
MITAT 49 × 60 × 128.6 cm
JÄÄHDYTYSTEHO

21,000 Btu/h / 6.150 kW/h

VIRTALIITÄNTÄ

Ø 1 x 230 V x 50 Hz

LÄHTÖVIRTA / KÄYTTÖVIRTA

45 / 9.8 A

VIRRANKULUTUS

2.5 kW

KOMPRESSORIN TEHO

1.95 kW

JÄÄHDYTYSPUHALTIMEN ILMAMÄÄRÄ

11–13 m³/min

LÄMMÖNVAIHTIMEN PUHALTIMEN ILMAMÄÄRÄ

22–26 m³/min

MOOTTORIN OTTOTEHO

0.38 kW

ILMANSUODATIN

Metalliverkkosuodatin

TURVALLISUUS JÄRJESTELMÄT

Kondenssiveden tankin ylitäyttösuoja; Kondenssiveden tankin kaatumisen vuotosuoja; Yli- ja alipainesuojat; 3 min jäähdytyksen varmistus; Kompressorin ylilämpösuoja; Puhaltimen moottorin suojausjärjestelmä

SUURIN SALLITTU PAINE

30 mmAq

VIRTAJOHDON PITUUS

3 m

PUHALLUSILMAN NOPEUS

10-11.5 m/s

PUHALLUSILMAN LÄMPÖTILAERO

9.5–11 °C

KYLMÄAINE

R-410 (0.89)

KÄYTTÖLÄMPÖTILA, MIN–MAX

25 °C DB 60% RH ~ 45 °C DB 40% RH

JÄÄHDYTYSPUTKEN MAKSIMIPITUUS

12 m

 

LADATTAVAT TIEDOSTOT

TÄYDENNÄ TILAUKSESI

186,00  / kpl

Lisävarusteet

Supistaja poistoputkelle

230,00  / kpl
345,00  / kpl
115,00  / kpl

Lisävarusteet

Kaukokäyttöpaketti

248,00  / kpl
372,00  / kpl

Lisävarusteet

Lämpötila-anturi 5,5m

43,00  / kpl

VARAOSAT

46,00  / kpl
21,00  / kpl
11,00  / kpl
133,00  / kpl
71,00  / kpl